10-åringen

10-åringen

Jag kan ju bara gratulera mej själv till att jag får vara mamma till denna underbara lilla gumma!!!
Jag tror att Lydia vart vaken sen halv 6...men vi lät henne ligga kvar i sängen och låssas sova till halv 7...
Om ite livet hade blivit så som det blivit,  och händelsernaannorlunda så skulle vi ha haft förutom Emma och Joannah: Sandra - Anneli - Rasmus - Maja... istället blev det Jesper - Pontus - Lydia - Kasper, vilket jag är väldigt glad och tacksam för i dag!
Jag och Kasper gjorde tårtan i går men den blev inte som vi tänkt oss, det blev besvärligare än nånsinn att göra Lydias tårta Kaspervänlig...men Lydia sa att det inte gjorde nåt!
Jag har satt middagen i ugnen och börjat med negerbollsdegen, Det kommer en "bolldiggare" hit på em...nämligen David Täikkö!
Ni som vill får komma hit och fika i kväll!
Nu ska jag sätta kläderna på Junior för han studsar omkring här och är djupt oroad över att missa samlingen på dagis och den börjar kl nio...
vet ni att varje gång Emma fyller år så gratulerar jag mej själv till att ha vart mamma i lika många år!!!
Anton med familj var här i går, han är faktiskt lite lik Joannah på nåt sätt, fast Kasper tycker att han är lik Hampus.
Ha en bra dag i dag!
Erik! Denna bild är väl fin att visa J?

Lydia

Lydia

Min lilla gumma fyller tio år i morgon och hon har fått så svårt att somna på kvällarna...hon är så spänd inför tioårsdagen!
I dag ska vi göra hennes tårta för vi firar ju henne på den riktiga dagen...hmmm...hon hade ju velat ha sina presenter från oss i söndag men nix pix, här håller vi hårt på födelsedagen!
I går hade jag stängningen på frillo och det gick så bra. Jobbade med Annamaria och Berith.
Vårruset hade gått bra, Elli köpte en kexchokladhatt och Brisskosnören till mej!
Jag kommer i håg en födelsedag för läääängesen, nämligen när jag och Elli fyllde åtta år!
Mamma och pappa hade gjort en tårta formad till en åtta och vi fick massor med barbiekläder.
Våran faster Majvor hade sytt dom och dom var jättefina.
Några år senare fick vi faktisk pappa att sy lite barbiekläder och dom blev åxå fina.
Jag har alltid vart överoptimistisk när det gäller sömnad...trott att jag kan så mkt...minns en sykurs vi hade med en kvinna från byn som verkligen är sykunnig, hon tyckte att jag skulle börja med att tråckla igen ett hål i mina jeans, sen fick jag sy igen hålet på maskin, och vet ni att det blev den finaste lappningen jag nånsinn haft...
Jag har inget som helst tålamod att sitta vid maskinen...mina senaste gardinalster som bara var att fålla upp blev en sån katastrof att t om jag insåg att färdigsytt är bäst...ni som sett dom vet vad jag skriver om...
Jag är bra på städning i allafall...alltså när jag sätter den sidan till och estämmer mej för att göra det!
I går skurade jag köksgolvet...inte gjort det på skitlänge och det syntes i skurhinken...men nu käänns det så rent och fint...i alla fall ett tag....vi dvs jag och Kasper skall göra tårtbotten i dag och då brukar det bli en lite lättare städning efteråt...
I går när jag kom hem var alla mina barn här hemmavid och ni ska veta att det var roligt att komma hem!
Jag har inte så mkt pengar men vad jag har fina ungar! Bara den känslan kan få mej att må bra!
Pontus berättade i går att hans klass skall till Sunderbyn på måndag, men han visste inte vad dom skulle göra där...sen skulle dom in till Luleå och där skulle dom få gå omkring själva i en timme.
Jag vill ju väldigt gärna veta vad dom skall dit och göra så jag ska ringa klassläraren i dag och undersöka läget.
Nu ska jag väcka junior och se vad han vill äta innan vi börjar med tårtan, han är så rolig, han väljer mellan mannagrynsgröt och fil, och han äter så fort upp det åxå så jag undra i bland om han hann bli mätt...
Jag har vissa svårigheter att kommentera några bloggar men hav lugn! Jag ger inte upp!
Ha en bra dag!
Annika! Vi måste ha ett nytt planeringsmöte inför söstraträffen!

Söndagkväll

Nu är det då verkligen på tiden att jag uppdaterar mej... tiden rinner i väg och hux plux är det ny dag!
I fredags var vi till Luleå. Det var jag bakom ratten, Pontus brevid som guide och Malin och Joannah i baksätet som underhållare... Dagen gick fort och jag köpte till mej själv två linnen och ett armband.
Vi hade sån tur på parkeringen när vi komm till Luleå...just när jag gett upp och tänkte irra i väg till nån annan parkering så fick jag syn på en bil som börjat backa ut...såg åxå ett fordon som var beredd på att få den platsen...jag var fräck och tog platsen...hehehe...
Vi åt på Waldorf, alla tog pizza utom Pontus som år friterad kyckling.
När vi kom hem for Janne till Hadde på bastu och hur lördagen blev kan ni ju lista ut...
I dag har vi haft kalas på badhuset för Lydia fyller ju tio år på onsdag och vi ville ordna ett lite annorlunda kalas. Det var jättekul! Ungarna fikade först och Lydia fick paket, sen blev det bad och efter det varmkorv!
Kan varmt rekommendera arrangemanget, det kostar 750kr att hyra bassängen.
När vi kom hem åt vi middag och sen for Janne med storpojkarna till Risön och hämta båten och jag och kottarna for till Annika.
Vi satt och planerade våran gemensamma söstraträff som går av stapeln hos Annika den 9 juni, hoppas ni kommer!
Nu ska jag borsta mitt garnityr och hoppa i säng med "två bröder" som är en film!!!!
Ha en bra natt och en bra morgondag, så hörs vi!
Cessi! Ring mej i morgon, börjar jobba halv ett.

Storebror och lillebror

Storebror och lillebror

Jag pratade just med min vän K och bad henne kolla i min blogg på Emmas lilleman, kom då på att det kanske är kul för Vicktor att se att även han finns på mommos sida...
I dag har jag jobbat som vanligt, Pontus har vart hemma i dag förståss, han har haft så ont i natt så det var nära att han väckt mej...jag sa åt han att det är bara att ropa för jag vaknar lätt och vi har dörren öppen.
Jag tror att Annika har kommit hem nu efter sin tripp till Umeå men jag väntar till i morgon med att ringa henne för hon har nog somnat nu...
Lydia sitter och surrar så jag blir helt okoncentrerad på mitt skrivande, måste be henne vara tyst en stund...hon vill prata om sitt födelsekalas som hon ska ha på badhuset nu på söndag.
Hon har bjudit hela sin klass men alla kan ju inte komma, men jag känner att jag inte orkar arrangera ett kalas för tjugo stycken 8-10 åringar hemma mera...Jag börjar nog att bli gammal...
Har vart till Suos och kollat in deras nya dörrar...jättefina! Passade åxå på att låna hårklippningsmaskinen för Pontus ville bli klippt...och han blev jättefin!
Eira! Janne går inte med på fotograferingen...än...
Nu ska jag gå och planera kalas med Lydia!
Ha en skön kväll alla bloggisar!

Min primadonna

Min primadonna

Barnen var så duktiga och glada i kvällens föreställning! R-M får verkligen fram det bästa av barnen, hon är enastående måste jag säga! Borde ha sagt nåt i kväll men kom inte på det just då!
Föräldrarmötet var väl helt ok, först surrade Leif om mobbingsenkäten som skolans alla barn har svarat på och sen berättade Elisabet om arbetet i klassen. Det var inte att f-möte som det var förr i världen, då det fanns tid för föräldrarfrågor...tänkte ta upp set där om bilbältena som INTE fanns i den finska bussen när ungarna for till Rovaniemi förra veckan...
I dag har jag städat databordet och datahyllan, sen har jag sanerat köket och tv-rummet, bara skurningen kvar...
Pontus mår mkt bättre i dag även om han skitont i höften och i övre delen av armen, men så länge han säger att det är inget att åka "in" för så är det väl så...
Nu ska jag ta en kvällsmacka och sen krypa till kojs, det är en dag i morgon åxå...
Erik! Månne om detta är en bild att visa J?
Cessi! jag skickar bilder till dej i morgon!
Godnatt kära bloggisar!

Dirradarren...

Usch vilken hemsk traumatisk händelse vi hade här hemmavid i dag! Jag for ner till skolan för att hämta hem Lydia och hennes kompisar H och A.
När vi kommer upp tillbaks på våran väg, alltså Seittuvägen, så får jag se en röd Vespa liggandes på vägen, aha tänkte jag vad håller vår granne J på med????
Sen när jag kom närmare fick jag se att det är min Pontus som har ramlat med sin Vespa och han har så fruktansvärt ont...jag stannar bussen och springer han till mötes och frågar var han har ont...
det var så hemskt så jag börjar gråta när jag skriver det...
Han kom med nöd och näppe in i bussen och vår snälla granne K tog hand om Vespen.
När vi kom hem, detta hände utanför Mervis hus, ville han inte visa skadorna för han hade så ont och ville lugna sej lite, och det fick han.
Sen visade han det ondaste stället som var höften...alldeles blå och sönderskrubbad samt en stort relativt djupt sår som jag tyckte kunde behövas tråcklas i hop av en läkare, hans högra arm var åxå skrubbad och blå plus ena knäet och båda fotanklarna.
Jag ville ju åka in med han direkt på vårdcentralen för att röntga och ev sy men det ville inte Pontus och jag ville inte hetsa upp han med min oro så jag lät det vara och tänkte att vi kan faktiskt avvakta.
Jag och Joannah for hem till henne och hämta bommul och desivon, sen rengjorde jag och satte lätta förband på.
Han har fått en Panodil för smärtan i höften men han tycker fortfarande att det inte är nåt att åka in för och då gör vi inte det!
Jag kommer att sova sittandes i min svarta fåtölj med fotpall i natt för att kunna kolla han med jämna mellanrum...är jag seg eller...?
Han säger att armen är ingeting nåt mera utan det är värre med höften...känns som att nån trycker på ett blåmärke hela tiden säger han.
När såna här saker händer blir jag väldigt lugn och sansad, vill inte skrämma upp vare sej Pontus eller de andra syskonen...
Hoppas att det inte är nåt annat än ytliga blessyrer.
Annars då? Jo jag fick åka till Apoteket för att uppdatera vårt förråd av förband och plåster...
Har vart hemma med en snorig Kasper, han hade feber i går kväll och har vart lite småmosig under dan för att sen piggna till framåt kvällningen...
Pekka har gjort klart invärtes i tv-rummet, där han har bytt plats med terassdörren och ett fönster och i morgon gör han klart utvärtes.
Familje Pesula-Isaksson har vart här och visat upp en bil som dom är ev spekulanter på, den var jättefin!
Junior han växer så det knakar, han är så in i himmelen söt och liknar mkt sin storebror.
Elli kom föresten hit direkt efter jobbet för att kolla Pontus medans jag for till Apoteket, TACK Elli!!!!
nu ska jag kolla upp Pontus höft för Janne ville åxå se hur det ser ut...
han kom faktiskt hem i dag, Pontus och sa att hans ena fot domnar...Skräckslagen blev ju jag förståss eftersom det kan vara att tecken på att han behöver opereras igen...ska visa han hur han kan känna om han har tydliga pulsar i ljumskarna.
tack Gud för att Pontus klarade sej så bra som han dock gjorde i dag!
Ha en bra fortsättning kära bloggare!


Melodifestivalen

Heja LORDI!!!! Nu hoppas jag verkligen att finnarna tar hem vinsten i kväll! Givetvis är jag trogen mitt hemland och hejar på Carola åxå MEN LORDI är bäst!!!
Hoppas att jag orkar vara vaken...ska söva Kasper nu och då brukar jag somna själver åxå...
Har inte gjort så speciellt märkvärdigt i dag mer än fixat tennisarmbåge till Elli...hon har hjälpt sin handikappade syster att panta burkar och flaskor...
Jag har lånat en massa böcker från bokbussen i måndags och har just börjat med den andra...jag blir så inne i läsandet så jag glömmer tid och rum, ja allt annat blir så bortglömt...Janne fick göra middan...
Nej nu blir det "Hopp i säng - för peng"... föresten gillar jag åxå Ukrainas bidrag!
Ha en skön evening bloggisar så ses vi hos Eira klockan 14,00 i morgon!

Fin pärla med fina pärlor

Fin pärla med fina pärlor

Detta är min lillasyster! jag kommer i håg hur fin hon kände sej i mammas pärlhalsband och öronclips och klocka...
Hon drog ner tröjan så att vi andra verkligen kunde se halsbandet.
Få se hur "glad" hon blir när hon får se denna bild...
I dag har jag vart hemma för jag har haft en sån xxxxxxxxxx huvudvärk!
Körde mamma och pappa till bussen och hämtade samtidigt hem Kasper, nu känns det lite bättre för jag har tagit en Pronaxen...
Få se om lillebror och storebror kommer på besök i dag? Hoppas det för jag vill nosa lite på lillebrors fötter...och faktiskt måste ju storebror få köra lite cross!
Nu ska jag försöka fixa till lite här i hemmet, typ ta ett bad så jag blir ren och fin...hahaha...
Fy så det blev tomt och trist när ma och pa for...
Ska ringa min vän H och kolla om han har fått åka hem i dag eller om han är kvar för i såfall blir det nog ett Kalixbesök i morgon...
Ha en bra dag bloggisar!
Erik! Klinkidinki!!!!
Cessi! Fröken Prätt!
Elli! Den poesita sidan!

Junior

Junior

Här är mitt senaste barnbarn! kunde inte låta bli att sätta in han fast jag sa till Emma att hon måste göra det...
Han var här och hälsade på i går, men han sov hela tiden och under tiden fotade vi andra och sniffade på hans små fötter...
Emma och Nicke kom hem i går...Lillen har brutit nyckelbenet under förkossningen så det lär dröja innan mommo håller honom. Fast å ena sidan är han just nu drygt ett dygn och jag tycker att så småa beibisar ska bara ligga i sin mammas eller pappas famn!
Emma var ganska trött och jag har sagt till henne att vi kommer inte att ränna där i första taget, hon måste få vila upp sej och komma i gång med vardagen först.
Vi firade min pappa i går, det var så roligt att samlas hela familjen, då menar jag ju förståss min och Ellis...
Farmor kom åxå hit och på kvällen kom Kalle och våra grannar och gratulerade honom.
Vicktor var så glad när hans familj kommit hem och när Joannah  for förbi dom satt han med hörselkåporna på för lillbrorsan skrek...få se när han flyttar hem till mommo...
I dag ska jag till sjukgymnastiken, ska ta mamma med mej till stan, har åxå ont i skallen så jag måste nog ta en panodil...
Ha en bra dag bloggisar!
Cessi! "Pimmi"

Äntligen

Nu i kväll klockan 21,00 fick min Emma en till liten pojke!
Dom mådde alla bra, Emma hade det väldigt jobbigt sista tiden sa hon.
Vikt och längd får vi veta senare.
Nicke skulle först prata med Vicktor och han sovde ju men jag fick liv i storebror..."Jag har fått en lillebror" sa han och somnade igen...
Han har längtat så efter mamma och tyckte att hon skulle forta sej med bejbin...
Vi är alla jätteglada över att allt gått bra!
Tack Gud för det!
Sov gott alla bloggisar för kommer jag att göra!!!!

Oj oj oj...

Här sitter jag och är så nervös som en blivande tvåbarnbarns mormor skall vara...
Emma och Nicke har åkt till Luleå...dom skulle till Nickes syrra till att börja med...Emma hade ganska rejäla värkar när dom for...Jag kommer att sova dåligt och ha båda telefonerna i sängen...Jag hoppas av hela mitt  och <guds hjärta att allt kommer att gå bra!
När dom fick Vicktor var ju både jag och "fammo" med, nu får vi vänta på hemmaplan...
Ni ser ju i min blogg i morgon om hur det gått!
Snälla ni bloggisar, håll tummarna på att allt går bra!

Bischon frise...eller...

Bischon frise...eller...

finns det bruna såna?
Nåväl, i dag har jag tagit bort mina rastaflätor samt vart med om en traumatisk händelse...
Just när flätorna var borta var även vattnet det åxå...Panik...vad göra? Tänkte först söka en cool vinterluva men kom så i håg min vän K i Tossa...Jag ringde henne och frågade om jag fick komma dit och balsamera håret och det fick jag!!! Tack snälla gulliga K!
MEN när mina gravida ungar for hemmåt så kom vattnet tillbaka så jag kunde fixa det hemmavid!
Efter en flaska balsam och en halv timme i bastun plus en tio minuters kamning f´ramför spegeln så ser  håret relativt hyfsat ut med tanke på bilden ovanför...
Har vart på sjukgymnastik i dag och därefter till Kalix och kolla in hur H hade det. Han hälsade till alla!
Han hade en gruvlig huvudvärk men var ändå vid gott mod, det kändes riktigt bra att se hur han hade det.
Inga hängande kinder eller sluddrigt tal, han var precis som vanligt!
Sen när jag kom till jobbet så skulle vi ut direkt med frillobarnen...efter fem minuter i full snö och hagelstorm beslöt vi, alltså Voitto och jag att vi går in!!! Och det gjorde vi, kvar blev Elli och fem ungar som trotsade stormen...men efter tio minuter kom även dom in...
Tänkte så stort baka i dag men håret kom emellan, känns faktiskt både skönt och tomt samtidigt och faktskt även lite kallt åxå...
Lydia har vart i stallet i dag och fick rida på "Charlie", det hade gått bra men hon sa att det var ingen höjdare att trava med honom, hon kände sej som en studsboll...
Emma har inte fått nån bebis ännu, men som sagt var: den som väntar för länge väntar alltid på nåt gott!!!
Ha en skön kväll bloggisar för det ska jag ha sen när jag plockat upp överallt och tömt och fyllt diskmaskinen och sopat golvet och.........

Nu gick det!!!

Har försökt att logga in ett tag nu men misslyckades...få se om detta funkar...
Jaha, vad har jag gjort i dag då? Jo städat!!!! Nu är det bara skurningen kvar och den fixar jag och Kasper i morgon...
Fick ett dystert samtal i dag av M, vår vän H har blivit sjuk och ligger i Kalix, jag har pratat med han och sa att jag kommer upp i morgon och kollar så dom sköter om honom som dom ska...alltså sjukhuspersonalen. Livet blir så verkligt och små skitsaker så bagatellartade när något sådant här händer...jag känner mej jättelessen!
Joannah och Kasper har bakat blåbärsmuffins i dag och det var ju tur för Annika kom med päron och son hit på en fika. Det var så roligt, kändes så bra i hjärtat att goda vänner tittar in och speciellt i dag när jag kände mej lite dyster p ga  H.
I går hade vi lite partystämning här! Men jag och Annika hann inte till karaoken...jag råkade nämna ordet och då plötsligt fick Hadde som för övrigt var chaffis, helt bråttomt hem....hm...
Nu ska jag ta mej nåt till livs och sen välja en film och borsta tänderna och hoppa i säng!
Jag och Elli håller på som bäst att planera min pappas kalas på torsdag, ma och pa kommer till oss och firar för dom vill inte ha nåt ståhej där hemmavid! Ha! Dom vet inte vad vi har planerat...
Godnatt bloggisar!
Erik! hoppas att du får en trevlig vistelse i Gbg!
Cessi! jag saknar dej, jättemycket! Kom hem snart!
Mamma! Uppdatera bloggen!
Emma! Rk i kväll!
Joannah! Ring mej när du vaknar!

Oväder på gång?

Oväder på gång?

Fy så det mullrade och blixtrade i går...hoppas inte det upprepas i dag...så här ser det ut på himlen här just nu!
I dag har jag ingen inspiration att göra nåt! Jag har inte gjort nåt heller för den delen...
I går kväll grillade vi här hemma hela familjen och sen for LYdia till en kompis och skulle sova över, Janne for till grannen på bastu och kvar var jag och mina pojkar!
Vet ni vad vi gjorde? Jo vi poppade popcorn och skulle mysa framför tv:n...men både jag och Kasper somnade...jag vaknade just före elva och då gick jag och borstade tänderna och klädde av Kasper och bar han i säng...DÅ ringde Lydia och var så mammasjuk så jag var tvungen att hämta hem henne! Det är första gången som jag har  fått hämta hem hon och mitt hjärta svällde av lycklighet över det!!! Kan ni förstå det?
Nej nu ska jag inte plåga er mer med mina upplevelser i dag för vi har fått storbesök av Hadde med sambo!
Ha en bra kväll!

Kvällsfika

Kvällsfika

I går så kvällsfikade jag nånting väldigt gott! Och drack även ett glas öl till! Lägg märke till dekoren på mackan som ligger på glaset! Den gjorde Janne för att visa b la Göteborgskan  hur duktig han är på det!
Vad gjorde jag annars i går? Jo jag var på sjukgymnastiken och fick behandling för min onda arm, konstigt egentligen hur jag är som person...jag kommer att denna sommar vara så gott som återställd i min arm och ändå känner jag mej så stressad inför att åka in till stan och få min behandling...
Sa till Janne i går att jag nog blivit en rejäl mupp....
Nåväl, Jag har åxå jobbat på frillo och det gick fort och bra som vanligt, nästa vecka börjar jag att jobba från 10 till 3...men då får jag ju lite mera lön åxå så det ser jag framemot! Min senaste löning räckte till veckohandlingen...
Nästa vecka åker förskolan - trean med buss till Rovaniemi, dom åker finsk buss från Happis, jag har ringt till skolan och pratat med en lärare om det går att ta rätt på huruvida det finns bälten i den finska bussen...finns det inte så stannar i allafall min dotter hemmavid!!!
Elli har satt in en bild på sin fina bil på bloggen men det funkar inte att kommentera...och hennes inlägg kom med tre ggr...
På med säkerhetsnålar nu bloggisar! Vi är med och stöttar barn som far illa!
Nu ska jag troligen ta mej ett varmt bad och läsa en pinfärsk serietidning...sen blir det veckohandling inne i stan innan jag får min armbehandling!
Pontus for till skolan i dag och jag hoppas att det går bra, han har tagit med sej medecin och är fullproppad med medecin... Gympan får han skippa i dag för det orkar han inte med hursomhelst. Han har vart inne hela veckan och i onsdags hängde han med till S-byn, sen var han dålig i går igen, men tack Gud för regnet! På kvällen var han ute ett tag och i dag är han lite piggare.
Här ska ni få läsa min handlingsplan!

Vetemjöl
ciabattabröd
gul paprika
vaniljsocker
cacao
polarbröd
pålägg
ost
mjölk
bitsocker
mineralvatten
lätta
maskindiskmedel
vitpeppar
gurka
fil
rödbetor
äpplen
kotletter
kött
flintastek
salt
strösocker
bullformar
margarin

Sen tillkommer det ju förståss allt som inte står på listan men som jag barainte kan gå förbi utan att slänga ner det i korgen...
Ha en bra dag bloggisar!

Onsdag

Vilken kanonrubrik så här naär tolvslaget! i dag har Elli vart här och visat sin nya bil! Jättefin är den och hon är den väl förunnad åxå med tanke på skrothögen som hon kört omkring med i åratal...
Lotta och Keno var åxå med och det var så roligt att sitta och surra över några koppar kaffe!
vi har vart till Sunderbyn och fått Lydias ben undersökta, hon ska få inlägg till skorna som förhoppningsvis skall underlätta hennes springade... Hon var så duktig och klarade själv dialogen med ortopeden!
Annars har det inte hänt så mkt på min front, väntar ännu på mitt andra barnbarn...men den som väntar ...
har satt fläskfile i marinad och passade även på att dricka lite av det röda vinet som jag hade i, alltså inte drack jag av det som jag lagt i marinaden utan det som fanns kvar i flaskan...och föresten har Janne åxå tagit sej ett glas. Måste ju ge en ordentlig förklaring så att ni inte tror att jag är en alkiskärring...
jag har ju fel på njurarna så att mina alkoholintag är inte så stora!
Nu ska jag gnida gaddarna och hoppa i säng med Jönssonligan...Janne skall kolla sina gröna älsklingar så att dom inte fryser om fötterna i natt!
Godnatt på er bloggisar!

Segt

Fy så seg datorn är....har försökt att kommentera era bloggar men tji fick jag, ska göra ett försök till innan jag kryper till kojs.
I dag har vi vart till Kalix Bm och fått bekräftat att Lydias utslag är av allergiskt slag och inte en pencillinbehövande infektion...jag borde bli läkare!
har åxå vart på sjukgymnastiken och fått Scanlab på min armbåge.
Jobbet har gått bra, tiden gick så fort för jag tog min grupp som för övrigt endast bestod av tre telingar, ut i skogen och söka efter blad som vi sen undersökte och tittade även i en bok vad det skulle föreställa. Det har vart lite småkallt i dag, faktiskt ångrade jag att jag inte tog på mej långfillingarna...
Elli har fått sej en ny bil och hon skulle komma hit och visa den...vi väntar ännu...
Emma har inte fått sin bejbis ännu!!!!!!!
I morgon ska vi som sagt var till S-byn, det lär nog ta hela dagen och eftermiddagen för Janne ska med...
Jag är så väldigt trött just nu och vet inte hur länge jag orkar vänta på bilvisningen...
Men visst är det skönt med ljuset!!!! Sommaren är ju ändå underbar, väl värd att vänta på, tycker att början på året är så kall och mörk...
Träffade en gammal elev på Konsum i dag, han kom och pratade med mej, det var jättekul för jag kollade på han när han stod i kassan och tyckte att han såg så bekant ut. Han var på skolresa och på väg till Luleå.
Nej nu måste jag gå och kolla mina kottar, dom har inte somnat ännu så det blir till att gå in och prata lite allvar...
Ha en skön natt bloggisar så hörs vi!

Söndagmorgon

Dags för uppdatering ser jag...har inte hunnit med riktigt i svängarna.
Torsdagens träff i Luleå gick bra! Höll på att somna där ett tag men jag tänkte som Mr Bean...gned mej i ögonen och kollade vad jag hade i min väska... Det är så hemskt att måsta sitta och lyssna på nåt tråkigt och segt så det gäller att ha nåt i beredskap...jag ritade på mina papper, gned mej i ögonen och tänkte på hur jag ska köra för att komma hem...
Vi fick föresten en jättefin vattenkokare i present...den har jag gett till Peppe.
På fredag var det jobb hela dagen och det gick jättebra, både jag och Agnes känner ju ungarna så det var inga som helst problem för oss att hålla dom i schack, eller hur Agnes?
I går var jag butiksråd på Konsum och det var rätt så kul, de äldre vill gärna prata bort en stund och jag gillar ju att prata med äldre människor så dagen gick fort. Ett litet minus var min begynnande migrän...fick gå i från och ta tabletter som gjorde det lite uthärdligare men jag hade ändock kvar 75% av den...
Handlade lite snabbt och for hem.
Hemmavid hade Janne(Mitt livs tora kärlek, mannen i mitt liv..mm...) Gjort mat till mej! Jag testade faktiskt att ta den nya receptfria migränmedecinen "Eeeze" och huvudvärken gick över efter en halv timme...den funkade och det var ju jag väldigt glad för!
Lydia hade fått några stora, röda varma utslag på halsen och nedanför, dom kliade och gjorde ont. Jag ringde akuten och så fort jag ätit åkte jag tillbaks till stan, hade förutom Lydia även Joannah med mej, för om min migrän inte skulle gå över...
På akuten fick Lydia starka pencellintabletter som hon då skulle äta i 10 dagar...jag blev lite konfunderad...hade nog gett henne Betapred i stället men men...
Sen när vi kom hem grillade vi och så skulle Vicktor köra kross.
Han är så duktig men åxå väldigt våghalsad så det var med ormar i magen vi kollade hans körningar på ängen...
Kom åxå i håg att Pontus var inte fyllda 6 år när han fick sin första kross...han var 9 när han bröt benet...
Pontus har alltid vart intresserad av motorer och har under årens lopp blivit en duktig förare av motoriska fordom samt en bra reparatör av dessa...
På kvällen kom Annika hit och vi satt och surrade med varsitt glas vin, vi hade åxå en mkt rolig stund med Joannahs anekdoter om sitt liv...
Emma har inte fått nån bebis ännu...vi får nog vänta lite...tänk att det har gått flera månader och nu när hon går på "övertid" gåt tiden plötsligt så sakta!
Pratade med en vän som är väl insatt i nom sjukvården och hon tyckte åxå att jag kunde skippa pencellinet till Lydia, hon kollade hur hennes utslag såg ut först.
I dag ska jag fixa mitt klädessträck ute så jag kan hänga ut lite blöt textil...tänkte köra dom några min i torktummlaren ssen när jag tar in dom för att bli kvitt pollenen...Pontus har ju polleaallergi åxå.
Fåse om Elli kommer hit nåt i dag, hoppas det så hon får se mitt fina högst ordinära klädesstreck...hahaha...
Nej nu ska jag ut och rekonogsera lite dvs sätta mej i hammocken med min olästa deckare...
Ha en trevlig och varm dag!
Annika! På med shorts och linne!

Klockan....

går alldeles för fort, hinner inte ens vara aktiv bloggist...
jag har tillbringat dagarna i v-huset och när kvällen kommer är jag så väldigt trött så jag orkar inte bråka med datorn! Som ni säkert alla har märkt så är det inte alltid så lätt att kommentera...
I dag ska jag till Luleå på Konsumstämma...vet ej hur jag blev inblandad i den eftersom jag endast blev tillfrågad om jag kunde vara butiksråd...hmmm...
jag kommer aldrig att kunna avancera till en orienterare...Janne har förklarat tiotusentals gånger hur jag ska köra för att komma till det stället som stämman ska vara på...hopplöst...sa åt han att ha mobilen nära till hands om jag skulle hamna på vägen till Sundsvall...
I morgon ska jag jobba med Agnes på skolan först och sen på frillo, det blir alltså jobb hela dagen.
På lördag har jag just hört att det kommer att bli kanonväder...men då ska jag servera kaffe på Konsum...kom och fika mellan tio och ett...jag bjuder...men då är det alltså på Konsum!!!
I dag far min syster till Göteborg...snyft...förhoppnings vis kommer hon hem när pappa fyller år. Annika! Vi får hålla tummarna för det och kanske vi då kan ta en karaokeafton för damer....herrarna får bara lyssna...
Nej nu ska jag hjälpa Janne med lunchen...det blir pyttipanna...och jag kan duka...
Ha en bra dag!

minus 0,2...

har jag gått ner...
Vi har haft en hektisk helg med fester och planteringar...
I fredags var vi hos Annika och Hadde, vi hade en mkt rolig kväll, jag drack Fun light och vad dom andra drack kan ni ju gissa er till...men kul hade vi!
På lördag skolade vi plantor så man nästan såg i kors...det var jag och Cessi och Annika! Häxan kom med fika och sinkade därigenom oss...vi fick ju dricka mer kaffe så vi kunde äta lite bullar...
På kvällen var vi och grattade min Joannah, och kan ni tänka er! Hux plux var jag chaufför igen...
Senare på kväller for Janne till Hadde på herrbastu och jag stannade hemma och bakade bullar. Elli och flickorna kom hit så Cessi bjöd dom på lite vitt vin och vi surrade på, när bullarna var klara gick jag och Cessi  ner till växthuset och skolade lite till!
Sen tänkte vi ha en myskväll med laxmackor och kall öl...gissa vad som hände? Vi somnade! Hann iallafall äta två mackor och dricka ett halvt glas öl...men det var den myskvällen...
På söndag var det inte så mkt skolning för vi skulle fixa plats till alla plantorna...men lite fick vi gjort i allafall.
jag och Lotta skjutsade Cessi till Ötå för hon skulle sen därifrån med bussen till Pello!
JAG SAKNAR ´MIN LILLASYSTER JÄTTEMYCKET!!!!
På kvällen for vi till majbrasan och där surrade vi med alla vi känner och jag undrade om det blir en tjejafton eller en herrafton... Senare hos Elli och Åke så klarnade! Det blev herrafton...
Vi for till Harju och hämtade Lydia och Emma och där fortsatte herrarnas afton...
När vi kom hem och alla ungarna somnat så hdae jag en liten tjejafton...jag åt ostbågar och drack vischyvatten och läste en bok!
I dag har fliten lampa lyst här på kyrkholmen! Annika och Hadde kom till undsättnig i v-huset och vi fick fantastiskt mkt gjort!
Lydia for med Janne till stallet medans jag och Kasper och Joannah följde med Annika och Wille till Tampis!
Har köpt både gummistövlar och joggingskor till Kasper.
I dag har Janne sett årets första igelkott! Vi tror åxå att hararna haft möte på ängen...såg tiotals vita harar stå och "prata" med varandra...
Nu är det slutsvamlat för i kväll! Nu ska jag borsta tänderna och gå i säng!
Ha en bra natt kära bloggisar!!!

hits