Två ägg i högklackat

Idag har jag hitintills gått 10030steg...jag har haft stegräknaren helt fel...
Har gått min morgonprommis på morgonen och sen for jag till Kalix med Kasper. I Risön plockade vi upp svärmor som skulle göra lite ärenden. Läkarbesöket hade vi kunnat klara oss helt utan för den läkaren som Kasper hade tid till är inte min favorit direkt för han är så väldigt nonchalant...jag lyssnade på han och lät det han sa passera ut från öronen... Hoppas att Matti har bättre tur, han är ioförsig bättre med större barn, alltså läkaren...
Vi hann åxå hälsa på svägerskan och hennes sambo och dom mådde bara bra!
Jag har städat Kaspers rum och försökt att plocka upp lite i huset så att det bara är golvet att sanera i morgon...SEN har vi kollat på tv4 och den där komediteatern, ja jisses vad vi har fått skratta i kväll!!!
I morgon kommer lillasyster hit och ska hjälpa oss med skolning av plantor, det ska bli riktigt kul!
Vi har radion på i v-huset så det blir lite underhållning åxå...
Jag har kollat Pontus journaler och där stod det att han har, förutom det han har opererats för, en aortainsuffiens och klumpiga aortaklaffar, läste åxå att han skulle på ett återbesök redan i oktober i fjol...Måste ju säga att dom är fruktansvärt sega och slarviga på att kalla honom för undersökning, har ringt en gång men måste nog ringa en gång till...
Nu ska det bli gott att hoppa i säng för min behövliga törnrosa sömn... Det är nu 10 dagar kvar innan Emma ska ha sin bejbis, dvs om hon inte går över tiden eller får före...
Janne har vart på Amandaträff på Seskis, det hade gått bra, han skulle vara där och berätta lite om trädgård mm
Nej nu blir det: Hopp i säng! Godnatt kära bloggisar och tack ni alla som köpt och kommer att köpa hjärtebarnsbakelsen denna vecka!!!!!

Sorgen bor i hjärtat...

Fy så deppig jag har vart i flera dar nu, det kommer och går... Har tänkt så mkt på hur det var med Pontus under han första år, han genomgick ju 2 operationer...och vi med...
Träffade en familj i Piteå som i förra veckan skulle till Lund med sitt barn för en livsavgörande operation...vet inte hur det har gått. Tänker på Erika, som för övrigt var med i Tv4 i morse, som för snart fem år sen miste sin lilla Johanna, det finns så mkt kärlek och smärta och sorg och glädje i ett hjärta.
Pontus är snart femton år och jag börjar gråta varje gång jag ser på fotonen eller läser vad jag skrivit i albumet om Pontus första och andra operationer...Det är likadant för Janne. Det är så enormt känsligt!
Jag har vart till stan i dag och försökt att köpa hjärtebarnsbakelser men dom var slutsålda....jättekul!!!! Jag beställde nya till i morgon och jag hoppas att ni åxå går och köper er den! Änsålänge är det Anki och Emma som har köpt den bland oss bloggisar....Jag har smygkoll...hahaha...
I dag har jag och Annika haft VK, hon hade nedgång men jag står och stampar på samma....
Vi har åxå vart på min förra svärmors 80-årskalas. Det var riktigt roligt att träffa dom alla och hon hade fått så mkt blommor och hon var så glad över att kommunalrådet och min mamma hade ringt och grattat!!!
Lydia har föresten vart på Juppe och gjort två fina blå flätor med tre pärlor på, hon är jättefin!
Ha en bra kväll kära bloggisar, det ska jag ha...såg ni föresten på dokumentären i 4:an i kväll?

Så här fina var vi i går kväll

Så här fina var vi i går kväll

Jag och Irene fastnade inte på denna bild men måhända att nån annan bloggis har en på oss...
Vi hade en toppenkväll med god mat, charader, magdansuppvisning och magdanslektion...

Vårt älskade hjärtebarn Pontus

Vårt älskade hjärtebarn Pontus

Den 14 augusti 1991 klockan 19.25 på Kalix BB föddes vårt hjärtbarn. Jag hann bara ha han på magen fem sekunder innan dom förde ut han i ett annat rum och lade han i en kuvös, jag undrade förståss vad som höll på hända men jag var inte orolig.
En timme senare var vi på väg med ambulans till Boden...Pontus i kuvös och jag på bår. jag minns att Pontus grät i kuvösen och barnmorskan sa till mej att sticka in handen till honom och när jag gjorde det så tystnade han.
I Boden fick jag hålla honom i ca fem minuter medans personalen på 25an gjorde allt i ordning, Han orkade inte ta bröstet men personalen sa att han nog orkar i morgon...
Jag och Janne satt med Pontus halva natten innan vi gick upp och la oss...vi hade ännu inte hunnit bli oroliga...
På morgonen efter steg jag upp halv 6 och rusa ner till avd där han låg, natten hade vart lugn och dom trodde att vi skulle få åka hem på dan. Lycklig som bara den sprang jag upp till Janne och berättade det, sen ringde jag Elli och sa läget, hon hade ju hand om Emma, Joannah och Jesper.
Efter frukosten gick vi ner igen...MEN då var det bytt personal och helt andra meningar...Pontus syresatt sej så dåligt och var tvungen att sondmatas...vi grät och gjorde det...sen sa dom att det skulle komma ner personal och undersöka honom och att vi fick sätta oss i anhörigrummet och vänta under tiden.
Efter många långa timmar ( som bara tog en halvtimme i verkligheten) fick vi komma in till Pontus och personalen talade om föross att våran lilla gosse har ett hjärtfel och måste snarast flygas till Uppsala...
Jag blev alldeles hysterisk och lyssnade inte alls vad dom sa jag ville bara ringa till Elli och säga vad som hänt...men inte kunde jag prata med henne inte så Janne tog luren och förklarade läget. Sen ringde vi till Jannes morsa i Kalix så hon tog med sej Inger och Britt och Inger hade dessutom kläder med åt mej som jag fick låna. Personalen frågade oss vem av oss som ville åka med Pontus i ambulansplanet, det skulle bara rymmas en av oss. Vi beslöt att vi åkte med vanliga planet och Pontus med  personal i ambulansplanet. Jag var så knäckt och bara grät och grät och grät så Inger fick klä på Pontus inför resan, jag kunde inte göra det.
Just i den stunden så kände jag en sån enorm tacksamhet till Svärmor och svägerskorna som kom till oss i Boden, det kommer alltid att kännas så i mitt hjärta, dom kom till oss!!!
PÅ Kallax när vi satt i planet såg vi när ambulansen kom med Pontus och hur dom bar in kuvösen på ambulansplanet. Herre gud vilken svår stund det var för oss.
När vi kommer fram till Akademiska sjukhuset fick vi vänta en stund på Pontus och när han kom sa läkaren som följde med att han hade mått så bra så vi får nog vända hemmåt med han...Då kändes det riktigt bra!
Sen kom en läkare som heter Anders och hälsade på oss och talade om att han skulle göra ett ultraljud på Pontus hjärta och vi kunde sitta där utanför rummet och vänta...vi hörde apparaten...Pontus hjärtslag!
Efter en för oss lång stund kom läkaren ut och ville prata med oss! Jag kommer aldrig att glömma hans ögon...när han talade om för oss att vi tyvärr inte kunde räkna med att få hem en levande pojke, att det inte fanns nåt hopp, hans hjärtfel var så många och svåra så det gick tyvärr inte att operera...Jag trodde allvarligt att jag skulle dö på fläcken, vi grät ju givetvis båda två och ingen av oss förmådde att ringa Elli, det var ju natt då åxå men vi hade lovat henne att ringa direkt när vi fått besked.  Elli hade ringt till ett par vänner som bodde i U-sala så dom var ju med oss när vi fick beskedet, dom ringde till Elli sen när dom for hem.
Läkaren sa åxå att dom av princip alltid rådfrågade en ytterligare läkare och han skulle göra så dan efter så att vi fick veta exakt vad som gällde. jag minns inte om sjukhusprästen kom då på natten eller dan efter.
Morgonen därpå gick i ett vaccum tills att vi såg att ultraljudsapparaten var på gång i hissen...då gick jag in på toan och bad till Gud! (Under hela vistelsen på Akkis pumpade jag bröstmjölk var tredje timme, natt som dag, det höll mej uppe, jag ville kämpa för att min lilla pojke skulle få min mat för om jag klarade av det så skulle Pontus överleva.)
Janne knackade på toadörren och sa att jag kunde komma ut nu och då såg jag att han såg lite gladare ut...Läkaren började och prata om att det nog fanns nåt som dom kunde göra ändå...Jag bara skrek åt han! "Kan jag ringa hem till min syster och be henne tala om för Pontus syskon att han kommer att klara det"....Tillslut så sa han: Gör det!
Pontus kroppspulsåder var 1,5mm och normalt ska den vara 4mm, plus att hans aortabåge var väldigt missbildad och sen var det ett klaffel.
Han föddes på en onsdag och på lördag började han bli mkt dålig pga av att Ductus började stängas, han fick stark medecin som skulle förhindra det samtidigt blev vi frågade om vi ville nöddöpa honom...NEJ, sa vi dop ska vi ha hemma med resten av familjen!
Måndagen den 19 aug, endast fem dar gammal opereades han. mellan halv två och 19.00 satt vi och våndades. Vad vi inte visste var att han fick hjärtstillestånd under op och tur var ju det!!! Sen när vi fick se han och fick höra att op gått bra kunde vi börja leva igen...
Lördagen den 24 kom elli och mamma med dom andra syskonen till Uppsala för att vi skulle få träffas, Ytterligare en sak jag aldrig glömmer!
Jag ville berätta detta för er kära bloggisar för nu till veckan är det hjärtebarnsbakelse dags!!! Snälla! Köp den och ät det och be era andra vänner åxå att göra det!
Pontus är ju op en gång till i U-sala, då när han var ett år, men den historien tar jag nästa år den här tidenNå väl, vi hade en mkt trevlig fest hos Agnes i går och det tackar jag för i dag!!!!

Fredag

Fy så hemsk denna morgon har varit! Växthuset nere på byn har brunnit upp eller ner, hur man nu säger.
Det är inte mkt kvar i allafall, tur i oturen är ju att inga andra hus i närheten började brinna.
Jag har vart runt på allas bloggar och kommenterat en del men inte allas för datorn är så seg i dag och det gick bara att komma in på vissas sidor, men jag ska givetvis pröva i morrgon i gen.
Jag har vart med Mervi till Luleå i dag, vi stämde träff med hennes syrra Annokka och sen drog vi runt och shoppade.
Jag fyndade mest på mina favvoställen, nämligen Lindex och Akademibokhandeln...
Köpte en jättefin kjol men kofta och linne, snyggt att ha på sej till alla ev fester man kan bli bjuden på i sommar... plus linnen och trosor.
Vi åt på Dagobert och jag vräkte i mej en kycklingbagett...tänk att jag vågade det i dessa fågelinfluensatider?!
Hittade åxå en "halvaprisettröja" på nån sportaffär, den är rosa och grå.
På hemvägen stannade vi till i Kalix så jag fick springa in och köpa "Häxan och Lejonet " plus "Wallace och Gromit", den senaste, så gissa om vi har haft filmfest här hemma...
Janne hade gjort middag till jag kom hem och det var jättegott, medans jag åt for han och cykla med de två minsta kottarna till G-ssons och köpa fredagsgodis.
Elli och Åke har vart här och vi har badat bastu och pratat, det var jättekul för det är så sällan dom är här.
Nu ska jag hoppa i säng med Wallace och Groomit...alltså på videon...vi ska ligga och se den till vi somnar, kanske hinner vi se början och kanske inte...
Men ni ska i alllafall ha en skön kväll så hörs vi i morrn!
Föresten: NU PÅ MÅNDAG KVART ÖVER 9 PÅ MORGONEN I TV4 SÅ ÄR HJÄRTEBARNSFÖRENINGENS ORDFÖRANDE ERIKA OCH PRATAR, SEN I SAMMA KANAL KL ÅTTA PÅ KVÄLLEN BLIR DET ETT PROGRAM OCH HJÄRTEBARN, KOLLA NI SOM KAN!!!
NÄSTA VECKA ÄR DET ÅXÅ HJÄRTEBARNSBAKELSEVECKA! OCH DÅ KAN NI MED GOTT SAMVETE GÅ IN PÅ NYA KONDITORIET OCH KÖPA EN!!!!
Godnatt på er!
Erik: Jag har aldrig gillat torsk eller ansjovis...eller spindlar...

Onsdag

I dag har jag haft en lugn och trevlig stund med Sussi och Agnes med barn ( Sussis barn inte Agnes).
Fick en sån smarrig bild på lilla Filip när han åt en mums mums...Han såg så lycklig och kladdig ut! Sussi var åxå lycklig och kladdig...
Sen kom Joannah och familjen Täikkö hit och Joannah började göra muffins med Peppe i flera omgångar. En som verkligen gillar muffins är ju Hampus, jag hoppas att han orkade med middag sen...
Sen drog ju Lydia i vanlig ordning till en kompis, men jag ringde hem henne till middagen och sen fick hon stanna hemma åxå! Efter middan for Kasper till Vicktor P och jag passade på att städa hans rum tillsammans med Lydia. Ni ska veta att jag känner mej nöjd med det...då slipper jag det i morgon , som förövrigt är min städdag!
Jag minns lite grann från pottjulen för miljoner år sen...Det var faktiskt inte roligt att packa upp en potta och en toarulle bland julklapparna...men dom var tvungen att ge mej en egen för min egennyttiga tvillingsyster vägrade att låta mej använda hennes...tänk vilket trauma för mej den julen!
Hoppas att mamma hittar en potta åt Elli på Pentik...
Fick min stegräknare i dag så i morgon blir det till att stega runt byn...minst 10 000 steg ska man ju ta per dag för att må bra, läste föresten på Aftonbladets hemsida om en tjej som gått ner i vikt genom sina dagliga prommisar, tänkte haka på det!
Nej nu blir det bara svammel här på bloggen så därför avslutar jag min dagsrapport med att önska er kära bloggisar en riktigt god natt!!! Föresten är det 17 dar nu tills Vicktor blir storebror...om nu inte Emma går över tiden dvs...

Ja, vad har hänt i dag då?...

Jag ska börja med ett allvarligt tillbud som skedde i mitt hem i går kväll!!!
Jag skulle ta min kamera från databordet och gå ut och fånga regnet...jag höll i kameran i min högra hand och kände nåt hemskt på min vänstra...EN STOR SVART SPINDEL....... Å, fy f-n vad jag skrek!!!!
Janne tog bort den, jag skakade ju naturligtvis av den från min hand...men det krälade på golvet mot mej precis som om den skulle anfalla! Sen gick jag ut och kräktes....och det var synd för jag hade just ätit en bit av den goda chokladen som jag fått av min lillasyster...
Sen tvingade jag Janne att stå i dörröppningen till duschen när jag duschade bort alla eventuella spindelavlagringar...Jag skrubbade min hand så jag fick sår på den...och ni ska veta att handen kliade hela natten och jag själv sov skitdåligt. janne tog en bild på min hand som jag tänkte visa er bloggisar men jag är inte så sugen att vidröra kameran i dag...
Ja, så var det denna dag! Jag har tvättat några tvättar och så klart synns det inte ännu i tvättstugan...
Har åxå vart med Elli och Lotta och kollat på en lägenhet. Var på Jala och handlade för Kaspers sista slantar och där träffade vi en trogen bloggist, som jag lovade att jag skulle publicera en bild på min man med Kaspers nya clownnäsa...och det ska jag försöka att fixa till i morgon! Hämtade åxå pizza som dom beställt hemifrån, MEN jag kommer ALDRIG mer att köpa pizza från Kalles!!!! Peppes veggopizza innehöll både räkor och tonfisk...Ni kan ju gissa hur arg Peppe var!!! Jag erbjöd mej direkt att åka tillbaks till stan och hämta en ny åt han från Leilani men han var alldeles för arg för det, och jag förstår han!
Vi har nyss kommit hem från ett födelsekalas i Tossa, där var huset fullt med glada människor! Jag gjorde nya trevliga och trivsamma bekantskaper med gästerna, måste säga att det var en skrattig och glad kväll!!
Nu ska jag försöka få Kasper att hoppa i säng utan att behöva se på Tom och Jerry filmen...fåse vad han väljer i stället?
Jag känner mej väldigt trött i och med mitt hemska trauma i går kväll!!!
Förlåt mormor Klara i himmelen, men jag avskyr spindlar!!!
Ha en god natt kära bloggisar för det ska jag åxå försöka att ha!

...jag har bara regn hos mej...

Men vilket väder! Säger som Hadderajan att nu kan man med gott samvete hålla sej inomhus...
Har i dag tvättat och vikt kläder till en hel arme...och ändå är det tio armeers kläder kvar! Hade besök av Hadderajan med familj i dag och det var riktigt roligt, ungarna cyklade säkert i en timme fastän det regnade!  Henny har sovit över hos Lydia och när hon ringde hem och skulle fråga hur länge hon fick vara här så var hon tvungen att gå hem...dom hade planerat nåt och Lydia var inte glad...
Jag köpte panelgardintyg i går på Catalog som jag nu har nålat och väntar på att Joannah kommer hem och syr dom...kanske jag får lov att göra det själv för hon och Pekka har inte dykt upp ännu...
Sitter faktiskt framför datorn med en öl som jag aldrig har smakat, den heter Sarek...har öppnat den men vet ej om jag vågar smaka...jag är en "Koff" diggare. Tycker att systemölen är så starka så jag jag föredrar finsk folköl!
Min lilla goding är på väg hit för övernattning, jag talar om Vicktor! Han har väntat hela påsken på att få sova här och han ska ju ändå vara här under lovet så då kan han ju lika gärna sova över i dag!
Har planerat ett Tornebadhusbesök i morgon om alla barn är friska, det går ju magsjuka gen...
Ser framemot när min pappa fyller år i maj för då kommer dom hit till oss och bor här! Janne ser åxå framemot det för då vet han vi har kaffet klart på morgonen...pappa är väldigt morgonpigg och vi kliver ju åxå upp mellen halv 6 och 6 varje morgon... Nicke ser fram emot att mamma kanske steker sina goda pannkakor, det finns INGEN på denna jord som steker så tunna och goda pankisar som min mamma.
Cessi ser nog åxå fram emot att få komma hem hit för här är hon verkligen som hemma och jag saknar varje minut som hon är borta, det känns som att hon inte tycker om mej när hon har bott hos Elli...tänk vad barnslig man är...och vuxen ska man ju åxå vara...hmmmmm....
Cessi! Mesen vill att du kommer hem!!!!!
Nej nu ser det då verkligen ut som om jag finge sy dom perskans gardinerna själv så jag avslutar härmed mitt inlägg!!!!!
Ha en bra kväll kära bloggisar!
Erik! Ha en bra dag om du läser detta i morgon bitti!
Föresten så är det bara 19 dagar kvar tills Vicktor blir storebror...gissa om vi alla väntar...
Sussi! Släpp bromsen och gör en till!!!!

Så här glad är jag när påsken snart är över...

Så här glad är jag när påsken snart är över...

Kolla in vilken lycklig jag...nu är påsken över och man slipper alla ägg och gratänger...
Skämt åsido!!! i dag har jag vart in till Happis med svärmor, mamma och lillesyster. Vi var in på Catalog och fyndade lite av varje, jag köpte ett par "mellantåskor" och en fliströja.
Sen gick vi på Prixfiket och fikade, vi hade en verkligt mysig stund i stan i lugn och i ro.
När jag/vi kom hem bytte jag om och gick på en en och enhalv timmas prommis... gissa om jag vart svettig?
När jag kom in igen så sa svärmor att hon skulle hem i dag så Janne och Pontus körde hem henne medans jag gjorde maten. Vi fick middagsgäster i form av Joannah och Pekka, det var mkt roligt!
 Sen kom Emma och dom åxå en kort sväng sen dom vart hos Nickes morsa på middag, dom stannade inte så länge och det var ju inte roligt!
Lydia och Henny ska sova i tv-rummet i bäddsoffan har dom bestämt och det passar mkt bra för då kanske dom inte väcker Peppe så tidigt...
Nu ska jag tömma och fylla diskmaskinen och sen ska jag ta mej ett varmt och skönt bad...eller så hoppar jag i säng med min bok...Just nu läser jag en bok av Dennis Lehane som heter svart nåd. Jag kan livligt rekomendera den!!!
Ha en skön kväll kära bloggisar för det ska jag ha!

Påskafton

jaha så har den långa fredan kommit och gått! vaknade i morse av att solen sken...ska passa på och ta en prommis nu på morronen så kanske man får både färg i ansiktet och lite ljusterapi!
I går var familjen Täikkö här och det var som vanligt mkt roligt MEN jag bjöd dom på middag och Malin sa nej...fast jag inte tänkte bjuda på nåt segkött...
Emma och Nicke och Vicktor kom i alla fall och och vi åt en långfredagsmiddag! Var och hämtade Pelloanerna från Ötå och det var så roligt att se pappa i farten igen. Elli hade ordnat så fint för dom och när vi kom in genom dörren så luktade så gott och det var så välstädat och fint, gissa om jag kände mej lite avensjuk? Här är det ju ingen som märker av om det är städat...efter fem sekunder är det stökigt igen...
Janne ska till stan i dag med farmor, han ska lämna in travet och farmor ska handla lite. Jag tror att vi andra åker en sväng til Sups då om dom inte har hunnit fara till Täikkös.
Det börjar bli dags för plantskolning åxå så nu gäller det att hitta en radio med bra ljud att ta dit ner till v-huset, eljest går tiden så sakta...
Nej nu blir det prommis med mp3musik och eventuellt stavar!
Ha en trevlig påskafton så hörs vi senare!


Långfredag

Denna dag kommer att bli väldigt lång! Därför heter den ju åxå långfredag...
I dag har jag gjort laxlåda alà Terttu och potatisgratäng alà Peppe och rödbetsallad alà mej själv och blåbärspaj alà kokboken...och nu sitter jag här med en kaffekopp och fjölar av medan Janne och Pontus har åkt och hämta farmor samtidigt som dom gör en liten avstickare till Tossa för att kolla in en moppe.
Har vart ute i spöregnet med mina minsta kottar och satt fjädrar i rönnen, vi kan ju inte ha ris inne för Pontus tål det inte! Sen har dom hunnit med att måla ägg och just nu tar dom sej ett påskbad, Kasper måste smörjas in och det blir mindre smärsamt om han tar lite olja i badet före.
Senare i kväll ska jag hämta mamma och pappa och cessi från Ötå och leverera dom till Suos, där dom ska tillbringa påsken. Dom kommer hit i maj när pappa fyller år så jag är inte "bitter"...
I går hade vi påskgummor och en påskgubbe här på besök och typiskt nog var det när jag inte var hemma... Lydia och Ida hann ju ut en sväng när jag var hemma så jag fick ju träffa två gummor i allafall!
När jag var liten så tyckte jag att påsken var en väldigt sorglig högtid eftersom Jesus dog på korset, jag tänkte aldrig så långt som till att han faktiskt återuppstod...men denna känsla har jag haft även som vuxen, tycker inte att det känns nåt vidare i mitt hjärta att sitta här och äta ägg för att en människa dog för tvåtusen år sen... Julen däremot och midsommaren är det med stor glädje jag firar!!!
Läste att Wille är på bättringsvägen och det låter ju bra, nu är det bara att hoppas att Annika inte blir sjuk!!!
Nåväl! Jag vet inte om jag hinner med några inlägg under helgen men om jag inte gör det så önskar jag alla bloggisar EN RIKTIGT GLAD PÅSK!
Ät gott och njut riktigt mkt med era familjer och vänner för det ska jag göra!
Föresten ska vi på kalas i morgon! En av mina svärsöner fyller år och vi har blivit lovade fika!!!
Roligt att farmor kommer men tråkigt att farfar inte kommer att göra det nåt mera...
Kram på er alla!

SKÄRTORSDAG

I dag har jag och Pontus möblerat ordentligt i hemmet, hur det ser ut får ni se med egna ögon, alltså komma hit och titta...
Sen har jag jobbat och sen har jag vart till kyrkan och kyrkvärdat med Elvira och det gick jättebra! Det blir ju bra när proffsen får jobba...då menar jag inte mej utan E! Allvarligt talat så var det inte så svårt att vara med under nattvarden, vaktmästaren hade ju gjort nästan allt klart till vi kom och prällen var lättsam så det funkade skitbra, det som var bäst ur min synvinkel var ju att det inte var så värs mkt folk...ca 5st...
När jag kom hem åkte hyllorna på plats och diverse möbler åkte ut. Janne och Pekka for på herrbastu och jag lagade till lammsteken och kokte rödbetorna och gjorde ägglikör.
Saldot av denna dag: Hade en rolig stund med Sussi och hennes två minstingar i morse, det är så kul att sitta och skvallra utan att nån annan lyssnar...Ja Filip kan ju inte skvallra till nån vad vi skvallrade om...än så länge...hahaha...
Nåväl nu är klockan mkt och vi har tillsammans med barn, svärson och goda grannar ätit upp lammsteken som jag tänkte bjuda svärmor på i morgon...gott var det åxå...och i morgon gör jag laxlådan som Terttu visade mej hur man gjorde, den blir nog lika god!!!
Ha en bra kväll och natt så hörs vi ev i morgon!!!
Till alla påskkärringar säger jag: Håll i hatten för i morgon blir det åka av!

VILKEN DAG

I dag har det vart full rulle direkt på morgonen. Vi förde ungarna till bussen och skolan och drog sen i väg till Pello.
Där hämtade vi skötbordet som Janne gjort till Emma och Nicke sen hann vi med fika och babbel och det var riktigt roligt, det enda som var tåkigt var att vi lämnade lillsyrran där!
Under Pellovistelsen hann Janne stuka foten och flyga ner på  den isiga gården och slå sej i sin onda axel ,samtidigt kom Joannah med en gråtande Kasper som hade ramlat ner från fåtöljen och slagit bakhuvudet i bordskanten...Jag visste inte vem jag skulle hjälpa så Mamma stannade med Janne och jag tog hand om Kasper. Janne fick inga men, han har ju redan ont i axeln och det blev inte värre sa han men Kasper fick ett litet sår och var otröstlig i en halv timme.
Sen for vi hemmåt och gjorde en liten avstickare till Ötå och Lantmännen där vi köpte spån till hästen och nya gummistövlar till Lydia.
Väl hemma var det bara att byta bil och dra i väg till våran datakurs.
Efter kursen handlade jag och Rådinnan till Påskhelgen.
Väl hemma så hade Janne gjort middag och jag var så svinaktigt hungrig eftersom jag inte hann äta lunch, med den påföljden att jag fick mat förlamning...vilket resulterade i att jag inte orkade med nån prommis...
Jag och ungarna badade bastu och sen stöp vi i säng, tänkte att jag söver ungarna och kliver sen upp och drar i gång med värsta möbleringen...men...jag har nyss stigit upp och insett att klockan är för mkt...
I morgon far jag ingenstans!!!! Ska jobba från halv ett till tre så det är skönt att inte behöva stressa! Och föresten får jag kaffebesök av en trevlig ung man med bihang! Yes Sussi! Jag menar er!
Jag har föresten kyrkvärdsaktivitet i morgon med Elvira! Få se hur många av er bloggisar som kommer och tar nattvarden!!!! Ni är i alla fall mkt välkomna! Klockan aderton!
Ha en bra natt kära bloggisar!

Hästtjejen

Hästtjejen

I går var det stallet som gällde och jag tyckte att nu ska jag ta lite kort så Lydia får se hur duktig hon faktiskt är! Jag har en sån finemang kamera så att jag kan filma med den åxå men tyvärr har inte jag videofilmsrättigheterna på min blogg annars skulle ni få se hur "Stanley" som hästen heter och Janne sprang som om dom var med i nåt vårrus...
Min och Annikas VK var plus minus noll för mej...ändå har jag gått som en galning...kan det bero på att jag även fikat som en dito?
I dag tänkte jag och min syster göra en liten ommöblering i huset, tänkte vänta till Janne går ut, det har han i och för sig gjort nu men Cessi sover ännu och efter vårt hysteriska påskpysslande i går så bör hon få sova!
Kasper är på dagis i dag och i morgon, han behöver lite sociala kontakter...
Föresten tror jag att Eira är stolt i dag...tyckte jag såg hennes dotter i HB!!!
Vi tänkte ta en eftermiddagsprommenad i dag för annars hnner vi inte med vad JAG...planerat.
Ha en trevlig dag kära bloggisar! Föresten ska jag göra köttbullar till middag, ev med spagetti...är redan hungrig...tur att vi köpte frukt i går...och skumsockerbitar...hmm...

Påskpyssel mellan två systrar

Påskpyssel mellan två systrar


Lördagmorgon

Fick höra på jobbet i dag att jag blivit slö på uppdatering...så nu ska jag skärpa mej!
I går var jag med Kasper till Maret och hux plux hade han fått sin tand lagad... så här var det! Kasper skulle pröva både sovsalvan och sovdropparna men hann inte för tandläkaren kom in och skulle kolla igenom hans tänder. Och så förklarade han vad han skulle göra men han sa aldrig att han skulle laga en tand så Kasper han bara gapade på. Gissa en som var lycklig när Maret sa att tanden nu var lagad? Kasper slängde sej minst fem gånger i Marets famn och kramade henne, hon har verkligen haft tålamod och visat på ett sånt pedagogiskt sätt allt som har med lagning att göra. Kasper märkte inte ens att Urban borrade...
I dag blev vi väkta klockan halv sju...flickorna hade gjort morgonfika till oss...Lydia har två kompisar här på övernattning och morgonpigga har dom verkligen vart. Peppe kom upp arg som ett ilsket bi så jag fick gå in på rummet och säga till dom att viska istället för att ropa...
Har åxå kollat dagis hemsida och återigen funnit att min son inte tillhör dom barnen som märks...han leker väl själv i nåt hörn skulle jag tro men det är så kul att läsa vad dom gjort på dagis men ännu kuligare om han finns omnämnd...
Den stora operationen i förrgår på en nära släkting gick bra, för alla er som undrar!
I morgon ska ll ungarna sjunga i kyrkan så det blir till att göra sej ett kyrkobesök! Funderar på att ta mej ett bad med tillhörande sanering av hår och lekamen, har lite ont i huvudet för jag har sovit så tungt och klivit upp så tidigt...hmmm...
Ska försöka ta mej en prommis åxå och vika kläderna fast inte samtidigt... få se om min äldre syster kommer på besök i dag...
Nej ha en bra dag bloggisar för det ska jag försöka ha själv! Föresten ska Janne och Peter på 50 års kalas i dag så vi som stannar hemma ska ha en mysig hemmakväll i stället och det ska bli så kul.
Ja Lydia ska ju åxå på kalas i dag, en kompis till henne firar sin och lillsyrrans födelsedag på bowlinghallen i Torneå.
Å föresten, jag tror att vi ska klä lillrönnen med fjädrar i dag inför påsken, det ska bli riktigt kul...

Nu är våren här!!!!!!!!!!!!!!

För när jag tittar ut så snöar det och jag som har tänkt åka skidor med min syster...typiskt...nu blir det min prommis till jobbet med en extra sling runt byn som gäller...
Hörde av Elli och Eira att konserten i går var kanon och det brukar Di Levas vara har jag hört, fick en liten mobil variant av en liten del i går kväll av söstra min! Det ska bli kul och få höra hur det har varit, hon kommer hit på sin rast och rapporterar.
I går var vi med skolan och pimplade, vilket härligt väder! Kasper pimplade för första gången och tyckte att det var jättekul fast han inte fick nåt napp... Jag prommenerade dit och hem och tog det som min dagliga motion, det var så soligt och varmt och inte kul att gå till jobbet halv ett...hade gärna gått ett varv till.
Sen for jag och Joannah till stan och hämtade Cessi och handlade lite.
Därefter hade jag teaterträning inför dagens föreställning på Folkets Hus där Konsumstämman ämnar äga rum.
Sen fick kom Irene på besök och det var jättekul!  Hon hade med sej presenter till ungarna och Kasper som är så kräsen tyckte att hans kläder var jättefina, när han vaknar kommer han att vilja ha på sej dom, så jag får vara beredd på ett litet "break" från hans sida när han ser att det snöar...han fick en tshirt ch ett par häftiga jeansshorts...likadana som Wille!
Vi ska till tandläkaren i dag och imorgon...jag fasar...
Nej nu ska jag på toan...ha en bra dag bloggisar!
Själv ska jag tänka positiva tankar på en släkting som i dag ska genomgå en stor operation!

Onsdag

Ja så var det onsdag igen då...har börjat dagen med en portion havregrynsgröt och är så otroligt mätt så jag vet inte hur jag i nuläget orkar med lunchen...
Det är pimpling på skolan i dag så vi som är hemma skall dit åxå och se om det finns nån liten sill att dra upp...
Lillesyrran kommer i dag och jag ska hämta henne från Happis kring halv fem. Hon åker tåg och det ska bli roligt att höra vad hon har upplevt  under resan.
Har faktiskt vart flitig med mina prommisar åxå, jag och Annika hade vår VK i måndags och jag hade gått ner...2hg...och jag tycker det är jättebra för ner ska det och det blir väl inte samma fantaskiska resultat varje vecka. I går var Mervi här och i skrev klart en sång till en jubilar vars fest jag inte kommer att bevista eftersom jag inte vill det...
Nej nu ska jag göra nåt vettigt medans tid är! Typ ta en dusch och göra iordning våran matsäck och ev läsa lite på boken som jag lånat av Elli.
Ha en bra dag bloggisar och så hoppas vi att solen vågar titta fram i dag!

Måndag

Jaha, jag hoppas att alla är nöjda med mitt byte av sidlayout nu! jag tyckte bara att min text blir så suddig...men men...
Hur har då min helg varit? Jo mycket bra! På lördag var jag och tre av kottarna till mamma och pappa i Pello, och det var så längesen vi var där så vi hade inte bråttomt hem. Emma och Nicke var åxå där med Vicktor. Pappa har gått ner i vikt sen vi var där sist och det kändes riktigt bra! Skulle behöva mammas mat här åxå så min vikt rasar lite men jag har börjat med min viktnedgång i dag så vi får hoppas att det går bra, hittills har det ju gjort det men då är klockan åxå baratjugo i elva...
När vi kom hem från Pello så hade Janne gjort värsta lyxmiddan så det var så roligt att komma hem och framförallt gott!
I går satt jag med Lydia när hon gjorde matten och sen åkte hon och jag lite skidor för att sen träffa den övriga familjen i Seittu där vi grillade korv och solade oss en stund.
Efter det åkte vi till ett par vänner i Siknäs och hämtade hö och där blev vi bjudna på ytterligare en festmåltid. Där blev vi åxå länge för ungarna hade så roligt med varandra. Ja vi vuxna hade åxå roligt för det är mkt skratt och glädje tillsammans med den familjen.
På hemvägen blev ju Lydia och Kasper våldsamt hungriga...så vi fick åka in i Kalix och köpa lite korv, innan vi hade fått rätt på vilken korv Kasper kunde äta gick det ju en stund och då passade jag på att köpa en ny och dyr film...Pistvakt...199:-.....Den kollade vi på när vi kom hem och sen var det godnatt!!!!
Jag måste åxå tacka Filip för hans kloka inlägg på min blogg! Tack Filip!
Nu ska jag rusa iväg till Happis med lite papper till facket....sen SKA legot upp från golvet!
ha en prima dag kära bloggisar!

Äntligen...

blev datorn ledig... Jag har vart på en väldigt trevlig och underhållande mammakväll! Sussi är verkligen en pärla i köket, sitter nu här och nästan ångrar att jag inte tog en tredje sväng av efterrätten...
Det är så skönt att sitta några stycken och prata, utan gubbar så man slipper överrösta varandra... I kväll fick alla prata! Min Pontus kom och mötte mej med Stinas skoter och han körde så försiktigt för han vet hur skrajsen jag är. När jag kom hem så kom Kasper och mötte mej i dörren med en fet kram och sa att han längtat så mycket efter mej...han var så trött men ville absolut inte gå i säng förrns jag kom, så vi låg i sängen och kollade på på den senast inköpta Scoobidoo filmen. Lydia hade ont i sina fötter så dom lindade jag in och Tom skulle sova över så jag plockade fram sängklader till honom. Det är så roligt att komma hemmifrån ett litet tag för alltid när jag kommer hem så har jag vart efterlängtad!
Nu sover nog alla i huset utom jag, ska kolla vilken film jag sätter på tv:n så att jag kan somna...möjligen blir det Jönssonligan.
Till Erik säger jag att jag har städat allt utom legot...har lovat att hjälpa han med sorteringen i morgon när vi kommer från Pello...
Tack än en gång Sussi för en underbar middag med förrätt, huvudrätt och efterrätt och allt trevligt prat vi hade!
Nu blir det Jönsson och sängen för mej, ha en skön natt kära bloggisar så hörs vi i morrn!

hits