Städdag i dag eller...

...läsa min nya bok? Det är frågan! Jag och Kasper har planerat en ommöblering i tv rummet i dag, jag planerar och pekar och min man får knuffa runt dom, det gäller bara att få han och göra det, har inte klurat ut nåt knep ännu...så vem vet kanske det blir boken i allafall!
Ska jobba på frillo dag mellan ett och halv fyra, få se nu vad Elli har hittat på, kanske vill några av barnen vara ute och åka skrillor?
I går for Häxan med följe på resa, undrar när dom är framme svensk tid? Måste fråga toalettstäderskan om det.
Magsjukan tycks närma sej...grannen har tydligen fått den, jag hoppas och ber att vi slipper den!
Ska ju till Piteå andra helgen i mars och det vill jag inte missa och säkert ingen annan i familjen heller.
Jag har bestämmt mej för att här i huset är det slutmatat fåglar! Vill inte ha fågelflunsan!
Jag har heller inte hittat min eminenta mössa ännu, tror att jag satt den på ett lämpligt ställe, så lämpligt att jag inte hittar den själv.
Lillasyster ringde i går och frågade mej vad jag tänkte på spontant när jag skulle tänka på nåt positivt som hänt i nu eller dåtid. Jag svarade direkt att det var när jag var liten och vi satt i källaren och grillade korv och tittade på Alias Smith&Jones och mamma ringde. Det var så att lillasyster låg i Umeå för sin onda rygg och alla var oroliga för vad som hade hänt med ryggen. Pappa kom ner till oss och sa att det inte var  cancer...jag kommer ihåg smak och lukt av korv och läsk och den lyckokänslan som bubblade i bröstet och tårarna som brände i ögonen, men det var ett av mina positiva minnen så där spontant från det jag var liten.
Man tror att barn inte vet eller känner på sej men barn gör det! Nu var det ju åxå så att vi i vår familj pratade om det mesta men just att nån misstänkte att det var cancer det visste vi inte.
Min lillebror var åxå svårt sjuk när han var liten, kommer ihåg att när mamma gick omkring och bar han så gick jag efter, han fick korngrynsavkok b la... och alla gånger som jag hängde med i taxin in till Övertorneå när mamma for med lillasyster till vårdcentralen för hon hade sån svår krupp...jag fick alltid åka hem ensam...satt med en filt i baksätet och grät för jag var så orolig för henne...
Så här i efterhand förstår jag hur seg jag varit men mamma och pappa lät mej tydligen vara det...
Kram på er kära bloggisar! Ha en bra dag!

Kommentarer
Postat av: Annika

Har du inte kommit på hur man gör när man vill att guuben ska göra nåt? Man börjar själv och dra i möblerna, samtidigt som man ojar sig om hur tungt det är. Till slut får man hjälp!!! :-)

Postat av: Nina

Precis Annika !!! så gör man och det oavsett vad det gäller....ibland har jag börjat gräva någon ny rabatt ute eller börjat att renovera någon möbel eller bara börjat möblera och det slutar med att ....det där verkar ta hela dan för dig.....och så får jag hjälp.

Jag har tipsat Eira om detta , för hon har också ett projekt på G som hon vill få gjort men inte klarar riktgit själv.
Man börjar och sedan kommer karln i huset och hjälper till.....

Jag tar det där med böckerna hur man läser eller hittar texten sen...var lite krångligt att förstå då jag bara muntligt fått det beskrivet, jag hann inte igår till kukkola och min moder men jag känner mig inte stressad och det behöver inte du heller vara då det inte blir något på söndag för vår del.
var lugn, ( lätt för mig att säga som braukar hispa upp mig sista dagen före allt nyt, typ...)

2006-02-16 @ 08:57:09
Postat av: eira

*skrattar* Ja, jag har försökt att gå i Ninas skola om att få huset lite pö om pö renoverat, men det har liksom inte hjälpt så mkt ännu! *flin* Men trägen vinner!!

Härligt att läsa om barndomsminnen. Jag kommer ihåg när jag gick i sexan och en bekant kom till vårat klassrum och sa att "Irina är född" - och tårarna bara trilla - SÅÅÅ glad blev jag!! Och sen fick jag åka hem, och till BB och titta på min skallige lillasyster!!!! *flin*

2006-02-16 @ 12:33:27
Postat av: aegnes

det där med att få gubben att hjälpa till... jag har en superbra bok som handlar om det. "så tuktas en karl" av Winifred Wolfe. är deet nån som är intresserad så lånar jag gärna ut den. som sagt suuuperbra bok.

2006-02-16 @ 15:52:22
Postat av: Anki

Hos oss har det inte hjälpt. Jag har rivit tapeter osv. i hallen o tro inte att jag fick hjälp. Fick spackla, slipa o måla själv.... men ganska kul när man efter många många veckor ser att man gjort det själv. (gubben tapetserade) Enda felet är ju att det tar så j...a länge.

2006-02-16 @ 16:56:42
URL: http://anki.webblogg.se
Postat av: Mamma

Tänk om jag skulle skriva om mina ljusa minnen,då skulle jag skiva: det var när jag begåvades med mina fyra perfekta barn, och som idag är min stora glädje.

2006-02-16 @ 17:27:34
Postat av: Mamma

Förlåt jag glömde ett r

2006-02-16 @ 17:29:10
Postat av: joannah

Markera texten tryck på Ctrl och C gå därefter till en tom sida och tryck Ctrl och V och vips så har du kopierat och klistrat in!

Om det ej funkar fråga jesper, om han ej är samarbetsvillig så kommer jag till helgen!

2006-02-16 @ 18:18:39
URL: http://joannah.webblogg.se
Postat av: kajsa

Tack mamma!

2006-02-16 @ 19:30:46

Skriv snälla kommentarer här :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Din kommentar:

Tack för besöket - Välkommen åter :)