SOS...
PLEASE!!! JAG BEHÖVER HJÄLP!!!!!!!!!
Kan Du inte baka vanlig BULLDEG, av laktosfrimjölk!
Här får Du min recept:
150g smält smör
0,5 liter mjölk
1,5 dl socker
1,5 tsk salt
1 jäst
saffran
ca 800g-850g vetemjöl
Man kan sätta malen kardemumma om man vill
sedan, pensla med kaffe med socker i
Om lussebullar ska bli goda "saftiga" måste man tillsätta kesella. Finns inte i Sverige laktosfri men kanske i Finland. Kan göras av låglaktosmjölk. Gör vanlig bulladeg med 1dl extra socker, tillsätt till 1 litersdeg minst en burk om inte två burkar kesella. Blir så där fluffiga som när man köper fast mycke godare!! :-)
PS Kesella heter i Finland rahka.
Visst, är äggen, mkt klokare ,än HÖNSEN?
Kom inte ihåg, vad kesella var för nått, och, ännu mindre, att det hette RAHKA, på finska, är man "FINDLANDS KÄRRING", då är man!
Tjao!